PROACTIS News

Hogeschool Utrecht selecteert PROACTIS Procurement & Purchase-to-Pay Solutions

PROACTIS, een wereldwijd opererende leverancier van Spend Control en eProcurement oplossingen is trots de gunning van de opdracht van Hogeschool Utrecht tot het leveren van softwareoplossingen.

 
Hogeschool Utrecht is een van grotere HBO instellingen in Nederland met 35.000 studenten en 11 locaties  in Utrecht en Amersfoort ondersteund door 3.200 medewerkers.

Hogeschool Utrecht heeft PROACTIS Spend Control oplossingen geselecteerd als onderdeel van een initiatief om de inkoopprocessen te professionaliseren waardoor een betere governance en compliancy ten aanzien van de uitgaven gewaarborgd kan worden en tevens een efficiencyslag uitgevoerd wordt binnen de administratie purchase-to-pay processen. De eerste fase zal al in de zomermaanden gerealiseerd worden om het proces van inhuur derden te ondersteunen. De gehele uitrol zal tot en met 2014 plaatsvinden en zal dan zo´n 2.000 gebruikers kennen.

"Wij erg tevreden met de selectie van PROACTIS als de strategische partner voor de implementatie van deze oplossing" aldus drs. W.A.W Kuus, directeur Bedrijfsvoering van de Hogeschool Utrecht.
"Met de PROACTIS Oplossingen verwachten we een significante vereenvoudiging en stroomlijning van onze inkoopprocessen van goederen en diensten. Daarnaast is het doel om het gehele inhuur proces administratief te vereenvoudigen voor zowel leveranciers, freelancers, zzp´ers als voor onze eigen organisatie de afdelingen HR en FinanciĆ«n en de instituten zelf natuurlijk, die dagelijks met deze leveranciers en transacties te maken hebben."

"Onderwijsinstellingen hebben steeds meer aandacht en noodzaak om hun administratieve en purchase-to-pay processen te automatiseren, budgetten te managen en naar een papierloze organisatie te gaan," zegt Jan van der Pouw, Algemeen Directeur van PROACTIS Benelux. "Wij kijken er naar uit om met Hogeschool Utrecht samen te werken en zijn er van overtuigd dat de PROACTIS oplossingen een werkelijke bijdrage zullen leveren aan een effectieve wijze om de uitgaven gebaseerde compliancy te realiseren met strategische contracten, een vereenvoudiging van het dagelijkse inkoopproces, en een verbeterd inzicht te verschaffen op de beschikbare budgetten. Dit alles is cruciaal voor Hogeschool Utrecht om op succesvolle wijze het initiatief tot verfijning van de administratieve processen af te ronden, aldus Van der Pouw.

De PROACTIS software oplossingen stellen organisaties in staat hun operationele en strategische inkoopprocessen te stroomlijnen; van aanvraag naar autorisatie, bestellen, factuurverwerking en betaling via het crediteurensysteem. Het voorziet in de koppeling tussen medewerkers, interne systemen en leveranciers zodat gebruik gemaakt kan worden van de door Inkoop afgesloten overeenkomsten.

Meer informatie over PROACTIS vind u op www.proactis.com/solutions.

Meer informatie over Hogeschool Utrecht vind u op www.hu.nl.
 
Stay Updated
Keep up to date with PROACTIS news, events and best practice