PROACTIS News

Hoger Beroepsonderwijsinstellingen kiezen voor PROACTIS voor Spend Control

PROACTIS, een wereldwijde leverancier van Spend Control en e-Procurement oplossingen, geeft aan dat binnen de onderwijssector meer HBO instellingen hun inkoop en purchase-to-pay software gaan gebruiken. Vanuit twee recentelijk gegunde opdrachten voegen Fontys Hogeschool en Hanzehogeschool zich bij de bestaande PROACTIS klanten Hogeschool Inholland en Hogeschool Utrecht. Tezamen hebben zij ongeveer 134.000 studenten en 12.400 medewerkers ondersteund met het meest geavanceerd e-Procurement systeem in de wereld.
In 2010 is de Hogeschool Inholland begonnen met de implementatie van de PROACTIS oplossingen binnen de negen locaties om hun inkoop en purchase-to-pay processen te stroomlijnen. In 2012 heeft Hogeschool Utrecht de volledige PROACTIS suite van source-to-pay en purchase-to-pay software geselecteerd om de meer dan 3.200 medewerkers en 37.000 studenten te ondersteunen binnen de verschillende locaties in Utrecht en Amersfoort. Vandaag hebben Fontys Hogeschool en Hanzehogeschool PROACTIS de opdracht gegund vanuit twee onafhankelijke aanbestedingstrajecten om hun te voorzien de systemen en diensten om zodoende de algehele uitgaven op goederen en diensten te verlagen en het gehele inkoop proces te stroomlijnen zodat financiĆ«le controle en risicovermindering verbeteren.  De PROACTIS oplossingen ondersteunen contractmanagement, leveranciersmanagement, efficiĆ«nte factuurverwerking, verbetering van het operationeel aanvraag/bestelproces en spend visibility. De ervaring van PROACTIS op het gebied van integraties zal worden aangewend om de integratie met CODA Financials, Peoplesoft Financials en Microsoft Dynamics AX te realiseren.

"We zijn er erg trots op dat we ons zelf kunnen bewijzen binnen de onderwijssector in Nederland en dat kunnen we door kunnen bouwen op deze en bestaande succesvolle partnerships", aldus Rod Jones, CEO van PROACTIS. "Wij begrijpen dat de deze sector oplossingen nodig heeft die de volledige kracht en prijs-prestatie van de opkomende IT omgevingen biedt. Hierdoor kunnen we licenties verstrekken die qua kosten in relatie staan tot hun waarde c.q. opbrengst. Aansluitend hebben zij behoefte aan betrouwbaar, schaalbaar en beveiligd systeem binnen hun aankoopprocessen".
 
Stay Updated
Keep up to date with PROACTIS news, events and best practice